Historie

Calming Signs is door Nelis Verhoeven gestart in 1993. Destijds was ons bedrijf een combinatie van dierenspeciaalzaak en ruitersportzaak, en nog niet gespecialiseerd in gedrag van honden en hun baasjes.

nelis-verhoevenEind 1993 kochten we als uitbreiding van onze service, onze eerste borduurmachine, een Barudan/Meistergram enkelnaalds zig-zag machine. Deze machine was snel en uitermate geschikt voor het borduren van namen en monogrammen, maar niet voor ingewikkelde bedrijfs-, en verenigingslogo’s, laat staan voor gepersonaliseerde afbeeldingen van paarden, honden en andere afbeeldingen.

Omdat de vraag er was besloten we in 1994 een tweede machine aan te schaffen, een Toyota Expert 9 naalds machine. Vanaf die tijd gingen de ontwikkelingen snel. Gaat niet bestond niet meer, en doordat we ons volledig richtten op kwaliteit, ook in de keuze van onze artikelen kregen we al snel bekendheid bij bedrijven, verenigingen, clubs en particulieren.

Specialisatie

In 2002 besloten we om ons volledig te specialiseren in het gedrag en leven van honden, en begonnen een lang opleidingstraject. Dat resulteerde in het stoppen met de ruitersport, borduurservice en dierenspeciaalzaak, en de oprichting van Kynologisch adviesbureau Verhoeven.

In 2006 werd de naam gewijzigd in Calming Signs, en werd ook onze eerste webshop online gezet. Uitgangspunt was dat niet alleen onze diensten welzijn en gezondheidsbevorderend zouden zijn, maar ook de producten die we verkopen.

In 2014, weer op vraag van veel van onze klanten hebben we de borduurservice nieuw leven ingeblazen. Vanwege de goede ervaringen is de keuze gemaakt voor een Expert 15 naalds machine. Vertrouwd, maar we zien ook dat de techniek in de afgelopen 20 jaar niet stil gestaan heeft. Door deze ontwikkelingen is de kwaliteit van het borduurwerk nog beter geworden dan we destijds konden aanbieden. Ook ons assortiment kleding, textiel, baby artikelen, knuffels, hondenlijnen, hondentuigjes en meer is gebaseerd op kwaliteit en goede borduur eigenschappen.

Onze Missie

Onze missie is een steentje bij te dragen aan het verbeteren van welzijn en gezondheid van mens en dier. Nieuwe wetenschappelijke inzichten laten ons zien dat honden cognitie en gevoelens hebben ontwikkeld, vergelijkbaar met de mens.

missieDit voegt een nieuwe dimensie toe aan onze samenleving. In plaats van commando’s, onderdrukking, toevoegen van pijn, straf, of wegnemen van beloning kunnen we de sociale relatie opbouwen door in gesprek te gaan met onze hond.

Bij mensen leidt repressie (zowel mentaal als fysiek) tot angst en onzekerheid en bevorderd ongewenst gedrag. Wat dacht u hoe onze hond hierop reageert?

Ook wij zijn gestart als traditionele trainers, gebruik makend van oefeningen zoals zit, af en blijf. Deze visie hebben we losgelaten, en doen ons werk als begeleiders en opvoeders. We begeleiden op elke gewenste locatie 7 dagen per week. We beschikken zelf over een prachtige locatie van bijna 30.000 m2 , maar begeleiden ook aan huis, in het park, bos of winkelcentrum.

Webshop

Welzijn en gezondheid betekent niet alleen een goede begeleiding. We hebben in onze webwinkel voor u een assortiment voeding, kruiden, tuigjes en diensten samengesteld die passen bij onze filosofie waarin welzijn en gezondheid van uw maatje centraal staat.

Alle merken voeders en snacks die wij voeren dienen vrij te zijn van kunstmatige conserveermiddelen, kleurstoffen en antioydanten. De gedroogde snacks die we verkopen zijn niet behandeld met insecten werende middelen, en lijnen, halsbanden en tuigjes worden speciaal door ons gefabriceerd en aangepast waar nodig.

Toekomst

In 2018 hebben Ellen en Nelis het atelier afgesplitst van Calming Signs en de merknaam d’ Ellis geregistreerd. d’ Ellis vindt u op alle producten die we maken in ons atelier. We blijven nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren.