In ons atelier maken we niet alleen de d’ Ellis tuigjes, lijnen en accesoires. We personaliseren ook allerhande artikelen voor bedrijven, verenigingen en particulieren. Hieronder leggen we uit welke technieken we gebruiken. In onze winkel kunt u daarna lekker rondsnuffelen in ons assortiment van textiel, kleding, cadeau en gebruiksartikelen.

Borduren is en blijft de mooiste manier van personaliseren. De garens die wij gebruiken zijn slijtvast en wasbaar op 90 graden. We borduren kleding, textiel en niet te vergeten onze treatbags en pouches.

Sublimeren

Door het bijzonder glanzende effect van Sublimatie met name op bekers en kopjes heeft deze techniek een belangrijke plaats ingenomen bij het bedrukken van gepersonaliseerde artikelen. De sublimatie techniek kenmerkt zich door het indringen van de sublimatie inkt in het polyester product onder invloed van hitte. Dit effect geeft het product de speciale “foto look” op keramiek. Op textiel wordt sublimatie toegepast op witte polyester shirts, ook hier geldt het voordeel van het indringen van de sublimatie inkt in de witte polyester stof.

De speciale inkt wordt overgebracht (vergast) door middel van een oven of transferpers. 

Toepassingen

Sublimatie is alleen mogelijk op een witte ondergrond van polyester. Naast wit polyester stoffen, kunnen ook vele artikelen worden bedrukt die voorzien zijn van een speciale polyester coating laag zoals bekers, kopjes en Latte bekers.

Hoe werkt Sublimatie eigenlijk? Sublimatie als bedrukkingssysteem is relatief simpel. Het chemische proces van sublimatie onderscheidt het systeem ten opzichte van alle andere manieren van digitaal printen. De sublimatie techniek kenmerkt zich door het indringen van de sublimatie inkt in 100% polyester stof of een 100% polymere coating.  De inkt moleculen keren terug naar een vaste toestand bij afkoeling . Het resultaat is een fotografische beeld kwaliteit, die niet barst, krast of weggewassen kan worden van de ondergrond. De sublimatie inkten zijn doorzichtig, de ondergrond moet onder alle omstandigheden wit zijn, anders werkt het chemische proces niet meer.
Sublimatie werkt met één sublimatie papier en het product moet 100% polyester en wit zijn. Transfertechniek werkt met 7 verschillende transferpapieren en de ondergrond speelt in de meeste gevallen geen rol. De transfers zijn zodanig ontwikkeld, dat de meeste relatiegeschenken en alle kleuren textiel van katoen, polyester of een mix mogelijk zijn. Met de komst van witte toner speelt ook de kleur van harde materialen geen rol meer,

Sublimatie geeft vooral bij keramiek het speciale foto effect door het chemische proces , terwijl bij transferpapier de haarscherpe afdruk van een kleurenlaserprinter centraal staat en meer effect heeft bij de scherpe lijnen van teksten en logo’s.

Sublimatie voor textiel bedrukking heeft het voordeel dat de inkt door het chemische proces bij witte polyester stoffen zich in de stof dringt. Bij transferpapier speelt de stof en kleur geen rol en kan ook een T-shirt van 100% katoen, 100 polyester of een mix van beiden worden geprint. De opdruk ligt er weliswaar meer op, maar door de nieuwste technieken evenaart transferpapier de zeefdruk kwaliteit, door de haarscherpe en ultradunne drager. Naast stoffen is bedrukking met transferpapier ook mogelijk als tattoo, op kaarsen, modelbouw, aluminium, hout, magneetfolie, glas, spiegels en nog veel meer.

Plotten

Bij deze techniek wordt het ontwerp uitgesneden met een plotter. We gebruiken hiervoor diverse soorten folies. Elk met een unieke eigenschap. Bedrukbaar, niet bedrukbaar, flexfolie, vinylfolie, zelfklevende folie, glitterfolie zijn een aantal voorbeelden. Deze folies zijn toepasbaar op kleding, textiel, voor stickers, maar ook voor belettering en signing.